Siri спаси живота на американски младеж

Приложението Siri изигра животоспасяваща роля за тийнейджър от Мърфрисборо, щата Тенеси

Приложението Siri изигра животоспасяваща роля за тийнейджър от Мърфрисборо, щата Тенеси

Гласовият асистент Siri на Apple не е просто технологичен каприз, а приложение, което може буквално да спаси човешки живот. По информация на FOX17, софтуерът помогнал на 18-годишен младеж от Мърфрисборо, щата Тенеси, да избегне фатален край, докато ремонтирал автомобила си.

Тийнейджърът бил под колата, когато тя паднала върху него. Не могъл да си помогне с ръце, нямало и хора наблизо, които да се притекат на помощ. По немислим начин изпадналият в беда американец успял да активира гласовия асистент на своя iPhone, пъхнат в задния джоб, и да повика спасители.

Подобни гласови функции имат и устройствата под управление на Android и Windows. Но само при iPhone гласовият асистент може да се пусне с физически бутон, вместо с докосване до сензорния екран. Именно тази особеност е спасила живота на младежа от Мърфрисборо.

Коментари по темата: „Siri спаси живота на американски младеж”

добавете коментар...

  1. Mafuk

    Мале, малейй направо са си скъсали задниците PR пиари и рекламни агенти
    Направо реклама трепач за тъпи хора, които ще повярват и ще се вържат. 🙂

    Гответе се още и още за порой от рекламни историйки за спасени задници – assholes.

  2. Иванушка

    Представям си как те гонят стадо мангали и тъкмо си се притаил и чакш да отмине сганта, и мангустата се провиква ДЕ СИ КУРТРАНО мръсна, и Кортрана отговаря What can i help you with

  3. XxX

    Браво !!! Ето затова трябва да се използват такива системи – в полза на човека и в полза на обществото. А не защото големите компании искат да ни шпионират (снимки, местоположение, глас – OK, Google, Hey Cortana…). Нека тези неща са за доброто на хората !

    Отличен пример!

Коментар