Toshiba с нова серия бизнес лаптопи

Satellite Pro A50-C има 15,6-инчов екран и разчита на 5-то поколение процесор Intel Core i7

Satellite Pro A50-C има 15,6-инчов екран и разчита на 5-то поколение процесор Intel Core i7

Toshiba Европа обяви нови серии лаптопи Satellite Pro A50-C и Satellite Pro R50-C, предназначени за бизнес потребители. Моделите са придружени с гаранция за надеждност Toshiba Reliability Guarantee, съобщиха от производителя.

Satellite Pro A50-C има 39,6-сантиметров (15,6”) екран и разчита на 5-то поколение процесор Intel Core i7. Моделът предлага възможност за избор на HDD или SSD, както и видеокарти до Nvidia GeForce 930M с 2 GB VRAM.

Клавиатурата е пълноразмерна нумерична, а матовият екран може да бъде с резолюция HD или Full HD. Съгласно условията на гаранцията за надеждност, ако лаптопът се повреди, потребителите ще получат обратно пълната сума за своята покупка плюс безплатен ремонт.

Всички модели от серията Satellite Pro A50-C преминават щателни H.A.L.T  тестове от независимия германски институт TUV Rheinland, които симулират 3 години на натоварена употреба на продукта, уточниха от Toshiba.

Моделът Satellite Pro R50-C предлага пълноразмерна нумерична клавиатура и матон HD дисплей

Моделът Satellite Pro R50-C предлага пълноразмерна нумерична клавиатура и матов HD дисплей

Satellite Pro R50-C e също 15,6-инчов лаптоп, с възможност за избор на различни процесорни конфигурации до 5-то поколение Intel CoreTM i3 в комбинация с Intel HD Graphics 5500. Батерията обезпечава до 8 часа работа, налична е пълноразмерна нумерична клавиатура, а дисплеят е матов HD.

Моделът поддържа защита на данните с 3D HDD сензор, който заключва твърдия диск в случай на инцидентно изпускане, за да защити записаната върху него информация.

Satellite Pro A50-C и Satellite Pro R50-C предлагат множество опции за свързване към външни устройства като HDMI порт, RGB, Gigabit LAN, слот за SD карти и 4 USB порта. Лаптопите включват и най-новите безжични технологии, вкл. безжичен дисплей за презентации по време на срещи и Intel Dual Band Wireless-AC 3160 или 7265 за още по-бързи връзки.

Новите бизнес модели на Toshiba са проектирани и с мисъл за опазване на природата. Вградената функционалност Eco Utility позволява регулиране на компютърните настройки за оптимизиране на енергийната ефективност и намаляване на потреблението на енергия. И двете серии са сертифицирани с Energy Star 6.1, а Satellite Pro R50-C също така е сертифициран по екологичния стандарт на EPEAT .

Satellite Pro A50-C и Satellite Pro R50-C ще са налични в Европа през третото тримесечие на 2015 г. Цените на моделите, очаквани скоро и на българския пазар, все още не са обявени от производителя.

Коментар