Пълно е с чиновници и военни в сайт за изневери

Канадският сайт Ashley Madison привлича милиони потребители от цял свят с обещание за любовна афера

Канадският сайт Ashley Madison привлича милиони потребители от цял свят с обещание за дискретна любовна афера

Над 15 хиляди електронни адреси на потребители от хакнатия канадски сайт за Ashley Madison се оказаха регистрирани на правителствени и военни сървъри. Сред прелюбодейците има служители на Белия дом, Държавния департамент и други държавни структури, съобщи The Hill.

Според специалисти по сигурност от компанията TrustedSec, която разследва случаите на кибератаки, публикуваните от хакерите данни в интернет са истински. Уточнява са обаче, че сайтът Ashley Madison не изисква потвърждение по имейл за регистрация, така че правителствените адреси може да бъдат и фалшиви.

Така например, няколко акаунта са регистрирани с адреси, завършващи на whitehouse.gov, докато чиновниците в Белия дом използват eop.gov. Това показва, че със сигурност част от адресите са фалшиви.

Ashley Madison предлага услуга за запознанства на отегчени от семейния живот хора, готови за изневяра. Девизът на канадския сайт е: “Животът е кратък. Позволете си любовна афера”. Броят на потребителите на сайта е над 37 милиона души от над 50 държави.

Хакерите публикува данните от сайта в т.нар. тъмен уеб, т.е. в област от интернет, която не се индексира от търсачките. Достъпът до такива области е възможен чрез специалния браузър Tor. Публикуваните данни съдържат информация за имената на потребителите, номера на кредитните им карти и похарчените пари в сайта.

По-рано хакерите заплашиха собствениците на Ashley Madison, че ще изнесат компрометиращите данни, ако не спрат сайта. Компанията, от своя страна, коментира, че публикуването на подобна информация е престъпно деяние и цели да дискредитира сайта.

Коментар