Хакери превземат е-поща през умния хладилник

Спецове по ИТ сигурност твърдят, че са намерили уязвимост в умните хладилници на Samsung, която им позволява да прихванат данните, предавани между сървъра и устройството посредством експлойт от типа „човек по средата”.

Смарт хладилниците на Samsung, както и много други умни устройства на корейската компания, притежават интелигентни функции като например възможност да показват записи от календара на Google, използван през акаунта на съответния потребител. Именно тук са намерили пролука експертите на Pen Test Partners.

Уязвимостта е налична в модела RF28HMELBSR – хладилник с четири врати, 8-инчов LCD екран и безжичен модул Wi-Fi, съобщи Business Insider. Хладилникът поддържа защитен SSL протокол, но не се справя с проверката на SSL сертификатите, твърди изследването.

Този пропуск прави хладилника уязвим към атаките на хакери, които се включват към мрежата и могат безпроблемно да откраднат данните за вход в Google акаунта на потребителя. На свой ред, това може да лиши потребителя от контрол на пощата в Gmail и други услуги.

Коментари по темата: „Хакери превземат е-поща през умния хладилник”

добавете коментар...

  1. 4i4o_hristo

    az za tova polzvam mraz 03
    i pe4ka rahovec

  2. :o)

    Могат да ме хванат за компресора 🙂

Коментар