М-Тел стартира атрактивни мобилни услуги

Три нови услуги обяви М-Тел на пресконференция в София. M-Tel Spot, Мобилно видеонаблюдение (My LVM) и Плащания през мобилен телефон допълват портфолиото на мобилния оператор.

ТВ звездата Ники Кънчев стана първият клиент на М-Тел, заплатил през мобилен телефон сметката си за ток. В демонстрацията на новите услуги се включи актьорът Станимир Гъмов, който чрез My LVM направи пряко включване от офиса на „Асо Сигма” – фирмата-партньор, с която М-Тел разработва съвместно услугата за мобилно видеонаблюдение.
M-Tel Spot е софтуерен телефон за компютър, чрез който абонатите на М-Тел могат да говорят и разменят съобщения в реално време през Интернет. За да ползват услугата, потребителите трябва да инсталират софтуерния телефон от страницата на М-Тел на своя компютър и да имат активна интернет връзка.
M-Tel Spot дава възможност за неограничен брой минути безплатни разговори, дори и ако абонатът е извън България. Безплатните обаждания са между двата софтуерни телефона, независимо от местоположението.
Ако клиентът, който е в роуминг, бъде потърсен от мобилен телефон и той приеме разговора на софтуерния си такъв, няма да бъде таксуван за входящия разговор. Ако и двете страни са в чужбина, и клиент се обади от софтуерния си телефон на мобилен, той ще бъде таксуван така, както и в България.
M-Tel Spot позволява и безплатни видео разговори между два софтуерни телефона. Едновременно с това, също безплатно, те имат възможност и да чатят един с друг.
В допълнение, чрез M-Tel Spot клиентите могат да се обаждат на всеки мобилен или фиксиран телефон, да изпращат SMS-и, да използват гласова поща и функцията „Паралелно звънене”. С нея абонатите избират на кое устройство да приемат входящо повикване – могат да отговорят както от мобилния си телефон, така и от софтуерния такъв, като те ще звънят паралелно.
За да ползва M-Tel Spot, клиентът заплаща месечна такса от 3,90 лв. Минута изходящ разговор в мрежата на М-Тел към фиксирани национални мрежи, както и изходящите SMS-и ще се таксуват съгласно тарифния план на абоната. 0,49 лв./мин. пък ще струват обажданията към абонатите на други мобилни оператори.
Мобилно видеонаблюдение (My LVM) е друга нова услуга на М-Тел, предназначена за бизнес и частни абонати с изградени системи за видеонаблюдение, както и за нови клиенти, които искат да заявят изграждането на такива системи и да добавят мобилност при използването им. Чрез услугата те могат да наблюдават в реално време дома и офиса си през мобилния телефон от всяка точка.
При регистрирано нарушение, дори когато са в роуминг, абонатите на оператора получават SMS нотификация. Услугата дава възможност за наблюдение на една или няколко камери едновременно. Единственото, което е необходимо, за да се възползват клиентите от нея, е мобилен телефон и втора SIM карта, която да поставят във VMC устройство, инсталирано в обекта за видеонаблюдение.
Достъпни са няколко пакета за мобилно видеонаблюдение с цени от 14,50 лв. на месец за LVM 50 MB до 44,50 лв. за LVM 1 GB. Така например, ако клиент реши да се възползва от пакет за данни LVM 50 MB, той ще разполага с приблизително 120 минути, в рамките на които може да наблюдава офиса или дома си.
VMC модем 3,6 Mbps се предлага на цена от 149 лв. заедно с пакета LVM 50 MB. Същото устройство обаче ще се продава за 49,50 лв., ако клиентите закупят дейта пакет LVM 1 GB.
С новата услуга за плащания през мобилен телефон, абонатите на мобилния оператор ще могат да проверяват и погасяват дължимите суми за комунални услуги през портала Vodafone live!. Освен заплащането на битови сметки, потребителите ще имат възможност да проверят и погасяват месечните си сметки към М-Тел, както и да зареждат Prima.
Клиентите трябва да притежават мобилен телефон и валидна банкова карта. Заплащането на услугите се извършва от сметката на същата банкова карта, с която в началото е нужно да се направи еднократна регистрация.
През първите 3 месеца след стартиране на услугата М-Тел няма да начислява такса. След това цената ще бъде 20 ст. за всяка извършена транзакция. Трафикът за клиентите, които имат абонамент за Vodafone live!, ще бъде безплатен.

Коментар