YouTube Gaming предава кибер-спортни състезания

Състезателните видеоигри конкурират реалните спортни надпревари

Състезателните видеоигри конкурират реалните спортни надпревари

Тази седмица стартира услугата YouTube Gaming, която предава всевъзможни състезания по кибер спортове. Новият проект на Google конкурира най-популярната услуга за стрийминг на игри – Twitch.

В края на миналата година живи предавания на игри пусна и компанията Valve чрез популярната услуга Steam, но въпреки общността си от 100 млн. потрeбители не успя да изпревари Twitch. Причината, според анализаторите, е желанието на стриймърите да печелят от гледанията – възможност, която не се поддържа от Steam Broadcasting.

YouTube следва модела на Twitch – плаща на стриймърите по 3 долара за всеки 1000 преглеждания. Но хостингът на Google има едно предимство и то е, че всички предавания автоматично се съхраняват в YouTube, докато при Twitch няма подобна функция. Ето защо всички сериозни стриймъри в Twitch вече имат свои канали и в YouTube.

Състезателните видеоигри конкурират реалните спортни надпревари. През миналата година турнирите по Dota-2 са гледани от 47 млн. души. Като цяло за годината, в кибер-спортните състезания са участвали около 205 млн. играчи, сочи статистиката.

Коментари по темата: „YouTube Gaming предава кибер-спортни състезания”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    bbb

Коментар