Пентагонът поръча гъвкава електроника на Apple

Американските военни скоро ще се въоражат с гъвкава електроника, вграждана в дрехите им

Американските военни скоро ще се въоръжат с гъвкава електроника, вградена в дрехите им

Министерството на обраната на САЩ възложи на консорциум от 162 фирми разработката на гъвкава хибридна електроника за нуждите на армията. Сред изпълнителите на поръчката са компании като Apple и Boeing.

Предвижда се създаване на различни електронни системи, които са достатъчно гъвкави, за да се интегрират в дрехите на войниците, предаде Ройтерс. Системите ще съдържат множество различни датчици и модули за събиране и обработка на информация.

Гъвкавите устройства трябва да издържат на разтягане, усукване и други видове деформации, като остават напълно функционални. Засега обаче няма информация какви точно устройства е поръчал Пенагонът.

Предполага се, че пред изпълнителите стои задачата не да разработят конкретни устройства, а само технологии, които позволяват подобна гъвкава функционалност.

Във финансирането ще участват и Военновъздушните сили на САЩ. Общата сума на договорите превишава 170 млн. долара. Сроковете за изпълнение на поръчката не се съобщават.

Коментари по темата: „Пентагонът поръча гъвкава електроника на Apple”

добавете коментар...

  1. Saevar

    сигурно са направени и от силикон… абе тея техните войничета само обратни останаха във войската лошо няма така по-лесно ще устоят на врага като са задоволени на макс и няма да имат нужда от арабско нашествие откъм отзад…….и сега очакваме влючване от едноклетъчното чехълче с nick fofu той нали е национален …(или анален) американски герой който веднага ще защити хамериканското достойнство….. хо хо хо

  2. Zahari Yurukov

    Ами те вече имат опит с огъващите се айФони, така че изборът на Пентагона е съвсем логичен 🙂

Коментар