OURA – електронен пръстен с грижа да бъдем бодри

Компютърът-пръстен има ударо-устойчив и водонепроницаем керамичен корпус

Компютърът-пръстен OURA е поместен в удароустойчив и водонепроницаем керамичен корпус

Интересен проект привлече огромен интерес в платформата за споделено финансиране KickStarter. Електронният пръстен OURA вече надвишава трикратно поставената цел от 100 хиляди долара, а до края на кампанията остават още 25 дни.

Пръстенът може да помогне на хората да се наспят по-добре и да повиши производителността им. За целта OURA измерва сърдечния пулс и дишането, температурата на тялото и степента на физическа активност, вкл. колко време човек прекарва седнал и колко дълбоко спи.

OURA измерва сърдечния пулс и дишането, температурата на тялото и степента на физическа активност

OURA измерва сърдечния пулс и дишането, температурата на тялото и степента на физическа активност

Събраните данни се анализират от мобилно приложение, което показва на потребителя статистика и препоръки какви промени да направи в своя начин на живот, така че да се чувства бодър и в добра форма.

Пръстенът с тегло 15 грама представлява всъщност миниатюрен компютър с процесор ARM Cortex-M0, интерфейс Bluetooth и батерия с капацитет 40 мАч. Електрониката е затворена в ударо-устойчив и водонепроницаем керамичен корпус. Батерията се зарежда за един час и осигурява работа на пръстена в продължение на 3 дни.

Пръстенът предава събраните данни към мобилно приложение, които показва статистика и препоръки

Пръстенът предава събраните данни към мобилно приложение, което показва статистика и препоръки

OURA се очаква на пазара през ноември тази година. Първоначално, разработчикът ще предложи приложение за iOS устройства (iPhone и iPad), а по-късно и приложение за Android. Цената на пръстена за първите инвеститори в проекта е 199 долара.

Коментар