Microsoft пусна браузър с отворен код

JavaScript Browser цели да покаже възможностите на уеб-технологиите за създаване на универсални приложения за Windows 10

JavaScript Browser цели да покаже възможностите на уеб-технологиите за създаване на универсални приложения за Windows 10

Microsoft пусна браузър с отворен код като приложение за операционна система Windows 10. Новият JavaScript Browser е достъпен за сваляне безплатно от официалния онлайн магазин Windows Store, а изходният код може да се изтегли от GitHub.

JavaScript Browser е демонстрационен продукт, който цели да покаже възможностите на уеб-технологиите за създаване на универсални приложения за Windows 10, пояснява Microsoft. Програмата е написана основно на JavaScript, с използване на HTML WebView.

Освен на JavaScript част от кода е написан на HTML и CSS, както и на С++ за реализация на определени функции. За разработка е използвана среда Visual Studio 2015.

Уеб съдържанието се изобразява в JavaScript Browser с помощта на технология EdgeHTML – същата, която се използва в новия браузър Edge, интегриран в Windows 10.

Microsoft предлага на разработчиците да свалят кода на JavaScript Browser и да напишат собствени програми за Windows 10 на негова основа. Всеки желаещ може да се присъедини към проекта JavaScript Browser и да подобри браузъра.

Даунлоуд: JavaScript Browser

Коментар