Intel ще пусне 48 модела процесори Skylake

Процесорите Intel Core от шесто поколение са изпълнени по 14-нанометров технологичен процес

Процесорите Intel Core от шесто поколение са изпълнени по 14-нанометров технологичен процес

Intel обяви 6-то поколение процесори от семейство Core, базирани на архитектура Skylake, и планира да залее пазара с тях в най-скоро време. Чиповете предлагат повишена производителност, нови функции и ниска консумация на енергия.

Освен това процесорите Corе от шесто поколение поддържат широк спектър от устройства с различни форм-фактори: от миниатюрни компютри ComputeStick, през устройства 2-в-1 до моноблоци с висока резолюция и мобилни работни станции.

Intel Core 6 са изпълнени по 14-нанометров технологичен процес и обезпечават до два пъти по-висока производителност, до 3 пъти по-дълго време за работа на батерия и до 30 пъти по-добра графика отколкото чиповете отпреди пет години, съобщи компанията.

В допълнение, новите мобилни компютри могат да станат два пъти по-тънки и два пъти по-леки, бързо да преминават в работен режим и да издържат цял ден с едно зареждане на батерията, твърди още Intel.

В близките месеци Intel ще пусне 48 модела процесори от семейството Core 6, които поддържат графичните системи Intel Iris и IrisPro, чипове от семейството Intel Xeon E3-1500M за мобилни работни станции и Intel vPro от шесто поколение за корпоративния сектор.

Коментар