AMD графика подобрява медийното излъчване

AMD обяви система за високоефективно медийно излъчване по време на IBC 2015

Системи за високоефективно медийно излъчване на база AMD FirePro ще дебютират на изложението IBC Expo 2015 в Амстердам от 11 до 13 септември

Професионална графика AMD FirePro е в основата на иновативни решения за излъчване на електронни медии и пост-продукционни работни потоци, които ще бъдат показани на изложението IBC Expo 2015 в Амстердам от 11 до 13 септември.

Сред тях са AJA станция за приемане на работни потоци, OpenCL-ускорени решения от The Foundry и The Pixel Farm, решения с Adobe Premiere Pro CC и Avid Media Composer, които разчитат на AMD FirePro GPU за ускорение за нелинейно редактиране на работни потоци, както и множество DaVinci Resolve средства за управление на цветове с Blackmagic Design.

Поддръжката на демонстрациите е осигурена от производителите на работни станции Dell, HP и SuperMicro, съобщиха от AMD. Новите графични решения предлагат повишени нива на производителност и функционалност за медийната индустрия.

„Заедно с доставчиците на системи ще покажем технологии, които променят характера на работните потоци с помощта на професионалните AMD FirePro GPU”, коментира Шон Бърк, корпоративен вицепрезидент на AMD.

Коментар