Професионален LCD поддържа 1 млрд. цвята

Професионален LCD монитор за предпечат и анимация идва на достъпна цена от HP. Компанията представи новия модел DreamColor Display по време на събитието “Connecting Your World” в Берлин.
LCD мониторът поддържа над 1 милиард цвята в 30-битов, задно осветен дисплей. Продуктът вече се предлага в САЩ на цена от 3499 щатски долара.
Мониторът е резултат от технологично сътрудничество с DreamWorks Animation SKG Inc. и отговаря на нуждата от постоянна точност на цветовете в анимацията, разработката на игри, филми, видео, предавания, дизайн на продукти и графични изкуства.
Разработен за професионалисти, за които прецизното управление на цветовете е от съществено значение, мониторът HP DreamColor постига над 64 пъти повече цветове от предлаганите при обикновените LCD. Червените, сините и зелените цветове са видимо по-наситени, черните цветове са четири пъти по-тъмни, а белите цветове са адаптируеми, посочват от компанията.
DreamColor осигурява достъп с един бутон до седем предварителни настройки, отговарящи на всички значими цветови стандарти. Мониторът включва и интерфейс за нощно виждане за работа в тъмни помещения.
Включеният софтуер управлява дисплея, с цел да се осигурят постоянно точни цветове. Наличен и софтуер за прецизна калибрация.
HP DreamColor LP2480xz е първият монитор, представен в рамките на инициативата HP DreamColor Technology – двугодишно технологично сътрудничество между HP и DreamWorks Animation, чиято цел е да е предложи точни цветове, които не се променят при различните приложения, устройства и носители.

Коментар