Фестивалът „Нощта” вече и с мобилно приложение

Посетителите на „Нощта” вече имат мобилно приложение, с което да преглеждат програмата на фестивала или да създават своя лична програма

Посетителите на „Нощта” вече имат мобилно приложение, с което да преглеждат програмата на фестивала или да създават своя лична програма

За първи път тази година посетителите на „Нощта” ще могат да използват официално мобилно приложение, с което да преглеждат пълната програма на фестивала в Пловдив или да създават своя лична програма с Нощните събития, които искат да посетят.

В допълнение, потребителите ще могат да разглеждат подробно информация за места, организатори и снимки от 5-те теми на фестивала – Музеи и галерии, Град и публични пространства, Култура и клуб, Кураторска програма и Малката Нощ.

Друга полезна функционалност на приложението са възможностите за навигиране до локации на събития с помощта на карта и за получаване на нотификации за предстоящи събития от личната програма на потребителя. Предвидена е също възможност потребителите да споделят съдържание от приложението и в социалните мрежи.

Мобилното приложение е създадено от Ментормейт и е достъпно за платформи Android и iOS. „Приложението беше разработено за около 11 дни и е първият проект от съвместното ни 5-годишно партньорство с фестивала Нощ/Пловдив”, сподели Стефан Цанев, оперативен директор на Ментормейт в България.

„За следващото издание на фестивала ще добавим нови функционалности и ще продължим да развиваме приложението. За нас партньорството с фестивала и фондация „Отворени изкуства” е значимо, защото отразява разбирането на екипа на Ментормейт, че създаването на софтуер е вид изкуство”, допълни Цанев.

Културният фестивал Нощ/Пловдив ще посрещне своята публика на 11 и 12 септември с над 100 събития на повече от 70 локации в града. От тази година, наред със своите традиционни програми, фестивалът стартира и специална Кураторска програма, в която по покана български и чуждестранни куратори представят проект за съвременно изкуство в специфичния контекст на Нощта.

Даунлоуд: Night.bg за Android

Коментар