Fujitsu разчита на AMD SoC в новите си тънки клиенти

По неговите думи, с напредъка на технологията, все повече корпорации осъзнават предимствата от преминаване от стандартни РС към тънки клиенти

Все повече корпорации осъзнават предимствата от преминаване от стандартни РС към тънки клиенти

Японският ИТ гигант Fujitsu избра системите-на-чип за вграждане AMD G-серия (AMD Embedded G-Series SoC), наричани досега с кодовото име Steppe Eagle, за новото попълнение в семейството тънки клиенти Futro.

Моделите Fujitsu Futro S920, S720 и S520 са снабдени с AMD G-серия SoC, които предлагат голяма изчислителна и графична производителност в един високо интегриран енергопестящ пакет, съобщиха от разработчика на процесори.

AMD G-серия SoC осигуряват повишена сигурност за ИТ операциите в бизнеса, със защитена комуникация между тънкия клиент и сървъра, като позволяват само на оторизиран софтуер да работи с тънкия клиент. Те също така разполагат с усъвършенствана технология за управление на енергията, което води до подобрено съотношение производителност-разходи за бизнес потребителите.

Fujitsu е отдавнашен партньор на AMD при тънките клиенти. Двете компании работят съвместно за повишаване на производителността и намаляване на общите разходи по притежание за потребителите, посочи Скот Ейлър, вицепрезидент и управител на поделението  AMD Embedded Solutions. По неговите думи, с напредъка на технологията, все повече корпорации осъзнават предимствата от преминаване от стандартни РС към тънки клиенти.

Моделите Futro S920, S720 и S520, произведени в Германия, представляват гъвкави системи от типа „тънък клиент”, проектиране за сървърно-базирана работа с виртуални десктопи и висока степен на защита. S920 се явява офис устройство, което разполага със слотове за разширение и разнообразни възможности за свързване.

Тихи и лесни за използване, моделите Futro S720 заемат много малко място на бюрото и могат да работят с два монитора. Fujitsu Futro S520 са малки системи с практически нулев шум, което допринася за приятната работна среда.

Коментар