Forbes обяви Experian за една от най-иновативните компании в света

Experian е сред най-иновативните компании в света, според авторитетното бизнес списание Forbes. За втора поредна година Experian е включена в престижната класация Топ 100 на „Най-иновативните компании в света“.

Experian заема 88-а позиция в подреждането на сп. Forbes в компанията на глобални брандове от различни индустрии като Amazon, Unilever и Coca-Cola. В сравнение с миналата година, през 2015 г. Experian се изкачва с 9 позиции в класацията в следствие на по-голямата увереност на инвеститорите в потенциала за иновации на компанията.

100-те компании са обединени от един критерий, който е в сърцето на методологията на сп. Forbes – очакванията на инвеститорите за иновации от съответната компания в момента и за в бъдеще. Това означава, че очакванията към Experian са да създава нови продукти и услуги, да стъпи на нови пазари, като всичко това генерира растеж на компанията. Класацията също отчита историческото представяне на компанията, както и възвращаемостта на инвестициите и процентът печалба, реинвестиран в бизнеса.

Главният изпълнителен директор на Experian Брайън Касин обяви: „Вярвам, че Experian ще предложи нови страхотни продукти в бъдеще. Доволен съм от плановете, които вече подготвихме и за които очакваме, че ще препотвърдят това постижение, както и ще ни донесат много нови. От подпомагането на потребителите да разберат и подобрят финансовото си състояние, през подкрепата за растежа на бизнеса, чрез управлението на риска и защитата от измами, нашето пионерско отношение към разбирането на данните, анализите и технологиите вече играе важна роля в днешния свят. Това, което правим в Experian води до истинска и позитивна промяна във всекидневния живот на стотици милиони потребители и бизнеси по цял свят“.

„Най-важното от всичко са личните ми благодарности и поздравления към всички 17 хил. наши служители за тяхното иновативно мислене и за ангажимента им към нашите клиенти. Те са тези, които спечелиха за Experian това отличие.“