NTLite – персонализира Windows средата

Програмата NTLite позволява оптимизация и персонализиране на операционната система Windows

Програмата NTLite позволява оптимизация и персонализиране на операционната система Windows

NTLite e програма за опитни потребители и ентусиасти, които искат да оптимизират и персонализират своята Windows операционна система, така че тя да съдържа само необходимите им компоненти и характеристики.

Трябва да се има предвид, че настройката на Windows е рисковано занимание, тъй като премахването на определен модул може да доведе до срив на системата и възстановяване само чрез повторно инсталиране. NTLite обаче позволява безрисково създаване на нов ISO образ на системата, който впоследствие да замени оригиналната ОС.

Освен премахване на модули, NTLite дава възможност за забрана на широк набор от характеристики, като .NET Framework 3.5 или 4.5, Hyper-V, Internet Explorer 11, XPS Viewer или XPS Document Writer, както и Telnet клиент и сървър.

В допълнение, програмата позволява включване на инсталираните ъпдейти и езикови пакети в новосъздадения Windows образ, както и разрешаване на специфични драйвери, в зависимост от хардуерното устройство, което искате да поддържа системата.

Предвидени са и възможности за редица други настройки, които подобряват потребителското изживяване с Windows. Резултатът би трябвало да бъде по-бърза работа и по-малка консумация на системни ресурси.

Даунлоуд: NTLite

Коментари по темата: „NTLite – персонализира Windows средата”

добавете коментар...

  1. Пак програмист

    Изключва ли кейлогъра?

Коментар