NTLite – персонализира инсталационния Windows диск

Интерфейсът на приложението NTLite е дружелюбен, но трябва да знаете какво правите, за да не повредите системата (екранна снимка: NTLite)

Ако се изкушавате да подобрите инсталацията на Windows, има софтуер, който може да ви помогне с изпълнението на тази задача. Това е приложението NTLite, което предлага дружелюбна среда с много инструменти. Разбира се, има риск да повредите системата си, ако премахнете основни компоненти от инсталационните файлове.

Програмата NTLite е създадена да коригира системни файлове на операционната система Windows, по-специално на новите версии. Приложението ще ви попита кои конкретни елементи да елиминира, като същевременно ясно показва съдържанието на импортирания файл с имиджа на системата.

Интерфейсът е дружелюбен, но все пак поемате риск да отстраните важни компоненти от Windows, ако не сте напълно наясно какво правите. Оформлението на програмата напомня на някои инструменти на Microsoft Office. Има много функции, които са лесно достъпни чрез съответните раздели или менюта.

Освен премахване на нежелани екстри в инсталационните файлове, можете лесно да преопаковате получените файлове в напълно функциониращ ISO файл. Можете също да добавяте съдържание или да заменяте изображенията, използвани за оригиналния фон на Windows. Изборът е неограничен. Всички функции са обозначени и представени чрез прости и полезни икони.

Вграденият помощник ви води през различните стъпки за правилно елиминиране на компоненти от инсталационния компактдиск. Това е особено полезно, ако искате да коригирате имидж файла, но не сте сигурни откъде да започнете.

В заключение, NTLite е солидно приложение, полезно за всеки ентусиаст, който иска да персонализира инсталационния диск на модерните версии на операционната система Windows.

Даунлоуд: NTLite

Коментар