Samsung слага качествен фотоапарат в телефона

Нов мобилен телефон на Samsung идва с вграден висококачествен цифров фотоапарат. С модела SCH-W480 корейската компания ще конкурира 8-мегапикселовия Sony C509.
Известен още като “Inner zoom”, моделът включва 5-мегапикселова камера с трикратно оптично увеличение и четирикратно цифрово. Фотоапаратът поддържа автофокус и фунцкция за разпознаване на лица. Нещо повече, оптичният зум е вътрешен, т.е. обективът не се показва извън телефона.
Освен възможност за качествени снимки, SCH-W480 поддържа технологията HSDPA за предаване на данни със скорост 7,2 Mbps и може да работи в мрежи WCDMA/GSM. Телефонът включва 8 GB памет, възпроизвежда аудио и видео, поддържа имейл и уеб сърфиране.
W480 е изпълнен във формата на слайдер, има размери 101.5x52x18.8 мм и тежи 143 грама. 2.4-инчовият екран поддържа резолюция QVGA 240×320 пиксела и 262K цвята. Налични са също Bluetooth модул, слот за microSD карти памет, втора камера за видео обаждания и USB порт.
Samsung пусна SCH-W480 първо на корейския пазар, като цената на телефона е еквивалентна на 380 евро. Очаква се скоро телефонът да се появи и на пазарите в Европа и САЩ.

Коментар