Samsung ще продава Tizen смартфони в Европа

Samsung ще атакува и европейския пазар със смартфоните Tizen

Samsung ще атакува и европейския пазар със смартфоните Tizen

Samsung планира да разшири географията на продажби на своите Tizen смартфони, в частност – на европейския пазар. В момента първият подобен модел на компанията, Z1, е достъпен официално в три страни: Индия, Бангладеш и Непал, но новият Z3 ще се продава и на други пазари.

Именно Z3 ще бъде първият Tizen смартфон на Samsung на европейския пазар. Моделът ще се продава първоначално в Германия, Франция, Великобритания, Полша и Русия, а по-късно и в други страни, съобщи SamMobile.com.

Z3 стъпва на платформа Spreadtrum SC7730S с четири ядра ARM Cortex-A7 на тактова честота 1,3GHz и графичен ускорител Mali 400 MP2. Чипът поддържа Wi-Fi и Bluetooth, GPS, FM радио и мобилни връзки WCDMA/HSPA+ и GSM/GPRS/EDGE. Вградената оперативна памет е 1,5GB.

Моделът разполага с 8GB вградена флаш памет, която може да се разширява с microSD карти. Предвидени са две камери – основна 8MP и предна 5MP. Дисплеят е от тип Super AMOLED с диагонал 5 инча и резолюция 1280х720 пиксела. Батерията има капацитет 2600 мАч.

Очаква се Samsung да обяви Z3 този месец или най-късно през октомври. Цената на смартфона под управление на Tizen все още не е известна.

Коментар