Lenovo трудно интегрира сървърния бизнес на IBM

Lenovo е принудена да намали цените на сървърите System x, заради продължаващия спад в продажбите

Lenovo е принудена да намали цените на сървърите System x, заради продължаващия спад в продажбите

Lenovo изпитва трудности с интеграцията на придобития от IBM бизнес с x86 сървъри. Проблемът се задълбочава от падащите цени на този тип системи, признават от самата компания.

“Заедно с x86 бизнеса придобихме отделна култура и сега изразходваме огромно време за реорганизация и обучение”, каза оперативният директор и изпълнителен вицепрезидент на Lenovo PC and Enterprise Business Group Джери Смит по време на партньорската конференция Global Technology Distribution Council 2015 в Сан Франциско, цитиран от marketwatch.com.

По неговите думи, основният проблем е интеграцията на постъпилите в Lenovo служители на IBM. Сървърната сделка на стойност $2,1 млрд. между двете компании приключи през октомври 2014 г. През 2005 г. Lenovo придоби РС бизнеса на IBM и успя да го интегрира за около две години.

Продажбите на x86 сървъри падат вече трета година поред. Този спад принуждава Lenovo да намали цените на System x, коментира анализатор от TBR. Според представител на CPU Sales and Service (партньор Lenovo), пазарът не е готов да приеме сървърите Lenovo – потенциалните клиенти не са склонни да преминат от HP и Dell към китайския бранд.

Коментари по темата: „Lenovo трудно интегрира сървърния бизнес на IBM”

добавете коментар...

  1. :o)

    Думите Lenovo, спад и китайски боклук ми се струват синоними.

    Леново сървъри е като чукча космонавт. Трудно се получава 😉

  2. Дед Мороз

    Ами то на последния ред си го пише …

    пазарът не е готов да приеме сървърите Lenovo – потенциалните клиенти не са склонни да преминат от HP и Dell към китайския бранд

    В Server Room-а, всеки китайски боклук се явява бомба със закъснител. ))

Коментар