Файлове на Windows 10 се зареждат и без да знаем

Потребители на Windows твърдят, че инсталационни файлове на версия 10 се зареждат на компютрите им, без тяхно знание и без да са заявили желание за обновяване. Файловете на Windows 10 заемат от 3,5 до 6GB свободно пространство, съобщи engadget.com.

Файловете на Windows 10 се намират в папка $WINDOWS.~BT

Файловете на Windows 10 се намират в папка $WINDOWS.~BT

Счита се, че предварителното зареждане на подобни файлове ще ускори значително процеса на обновление в случай, че потребителите решат да актуализират системите си. Файловете се съхраняват в скрита папка $WINDOWS.~BT, която е поместена в основната директория на диска с Windows.

От менюто на контролния панел потребителите могат да изтрият на своя глава обновлението

От менюто на контролния панел потребителите могат да изтрият на своя глава обновлението KB3035583

Папката може да се изтрие по обичайния начин, но след време файловете отново ще бъдат качени, като тази работа се извършва от обновление с номер KB3035583. То може да се изтрие от контролния панел (Programs/Pragrams and features/Installed Updates).

Необходимо е също да се премахнат временните файлове за инсталиране на Windows (Temporary Windows installation files). Това е доста голям раздел и неговото изчистване ще отнеме известно време. Цялата отговорност за тези действия обаче остава за потребителя и е възможно работата на системата да бъде нарушена.

Коментари по темата: „Файлове на Windows 10 се зареждат и без да знаем”

добавете коментар...

  1. Fire

    За закахърените – има пещери, само там от векове е най-сигурното и неуязвимо от интернет шпиони място!
    За Линукс – блажени са вярващите, че не ги шпионират …

  2. kuhataleika

    За Уинбоз10 ства дума, обаче има вече и ъпдейти за 7 и 8 за същото

  3. harry

    Dreme mi na patoka, LINUX/UNIX ne shpionia:-))

  4. Юли

    При необходимост от място, файловете от папката “$Windows.~BT” може да се преместят на друго място, без да се трие тази папка.
    Вече почти месец файловете не са се теглили наново в празната папка “$Windows.~BT”.

  5. :o)

    Към mumu ще те посъветваме с “яяя яяя дас ис фантастишш натюрлихххх” 🙂
    Честито ще бъдеш шпиониран и следен през всяка дупка на ВинБоз 10 🙂

    П.С> само да не се събудим някоя сутрин и да имаме Windows 10 без наше желание 🙂

  6. Кмета

    @Кскй
    Прав си става дума само за Win7/8/8.1 и да никъде не е описано в статията, че става дума за тях, но би трябвало да се подразбира.

    П.П. Лично на мен операционната система ми харесва. Стабилна е , бърза е и т.н. И какво като ме шпионира ? Какво толкова ще ми вземе .. Не използвам електрони плащания и т.н. Най-много да ми гледат порното .. Тез дето имате Facebook , twitter G+ и т.н. тези данни са много по уязвими.Един нормален потребител не трябва да го бърка въобще това според мен. Вече всичко е явно. Ако си мислите пък че win 7/8 не изпращат данни за вас бъркате.

  7. mumu

    Aз живея в Германия и мисля да си купя лаптоп с Windows 10 какво ще ме посъветвате?

  8. Пламен

    @Йордан

    Е много ясно, че става дума за 7/8/8.1… нали все пак те се обновяват безплатно към 10. Няма да тръгне 10 да се обновява към 10, я. Мислете малко бе, хора.

  9. Йордан

    Кскй написа “Ставa дума за Windows 7 и 8/8.1”

    Интересно защо това въобще не го пише никъде в статията. Доста зле написан материал, ако наистина става дума за Windows 7 и 8/8.1.

  10. Кскй

    Став дума за Windows 7 и 8/8.1 – не за Windows 10 – Windows Update инсталира въпросния ъпдейт KB3035583, а той от своя страна изтегля инсталационните файлове на Windows 10 независимо дали потребителя се е съгласил да инсталира “десетката” или е отказал.

  11. незнайко

    и какво още прави ШПИОНИН 10 без да знае потребителя?!

Коментар