Microsoft разшири договора си с НАТО

Microsoft подписа нов договор с НАТО, в рамките на който ще доставя изходни кодове и информация на военните

Microsoft подписа нов договор с НАТО, в рамките на който ще доставя изходни кодове и информация на военните

НАТО сключи нов договор с Microsoft, който разширява досегашното 12-годишно сътрудничество между военния алианс и ИТ корпорацията, съобщи eWeek.com, позовавайки се на информация от Редмънд.

Microsoft и НАТО работят съвместно в рамките на правителствената програма за сигурност GSP (Government Security Program), която предполага достъп на специалните служби до изходните кодове на Windows, Microsoft Office, Lync, SharePoint 2010 и други продукти на компанията.

Благодарение на тази прозрачност в отношенията, правителствените структури могат да видят недостатъците в софтуера на Microsoft, който използват, и да ги отстранят своевременно, предпазвайки се по този начин от потенциални хакерски атаки.

Съгласно новото споразумение, агенцията по комуникации и информация на НАТО (NCI) ще получи достъп до техническа информация и документация, които имат отношение към продуктите и услугите на Microsoft, както и информация за уязвимости и потенциални заплахи.

По данни на Microsoft, в момента в програмата GSP участват 42 национални и международни организации от 23 страни, вкл. редица членове на ЕС, както и Русия, която още през 2002 г. получи изходния код на Windows при условия на правителствена тайна.

Коментари по темата: „Microsoft разшири договора си с НАТО”

добавете коментар...

  1. :o)

    Тоя па
    това и на малките деца е ясно.
    Ти за какво си мислиш че фейсбук, скайп, гугъл и MS (вече) стават безплатни.
    Щото НЯКОЙ ПЛАЩА СМЕТКАТА и това са ЦРУ/ФБР…

  2. Anonymous

    “Благодарение на тази прозрачност в отношенията, правителствените структури могат да видят недостатъците в софтуера на Microsoft, който използват, и да ги отстранят своевременно, предпазвайки се по този начин от потенциални хакерски атаки.”
    Тоест прозорците признаха ,че и за в бъдеще ще ни шпионират в полза на американските интереси. Това се казва коректност към клиента. Честит ви Windows 10! Сган мръсна!!!

Коментар