AMD графика твори чудеса в „Бахубали: Началото”

Технологията на AMD прави възможно създаването на зрелищни визуални ефекти във филма „Бахубали: Началото”

Технологията на AMD прави възможно създаването на зрелищни визуални ефекти във филма „Бахубали: Началото”

Arka Mediaworks е използвала графични карти FirePro W8100, FirePro W9100 и други технологии на AMD при реализацията на филма „Бахубали: Началото” (Baahubali: The Beginning). Режисиран от известния  майстор на киното С.С.Раджамули, филмът разказва историята на двама братя, които спорят за властта в царство, завещано от техния баща.

Първата част на двусерийния драматичен разказ ни прави свидетели на поредица вълнуващи приключения, за богатата визия в които се грижи професионалната графика на AMD. Картите AMD FirePro помагат на създателите на филма да сътворят впечатляващи визуални ефекти в реално време.

„Бахубали: Началото” се появи това лято на 200 екрана в САЩ и в над 4000 киносалона в цял свят и има най-високи приходи за продукция от индийски кино-майстор. Международната версия на филма ще бъде показана и на редица кинофестивали.

„Винаги ме е привличала магията на гледките с големи дворци, царе яздещи коне и битките с хиляди воини, но подобни епични сцени може да се окажат твърде натоварващи финансово”, каза  режисьорът С.С. Раджамули. „За осъществяване на тези сцени, AMD осигури професионалните графични технологии и инженерна поддръжка, които ни помогнаха да създадем забележителни киноефекти, които преместват напред границите на международното кино”.

Технологията на AMD помага за реализацията на фантазиите на филмовите създатели и прави възможно създаването на все по-зрелищни визуални ефекти и постигане на нови нива на „поглъщане” на зрителите в тази среда. Компанията говори за нова област във визуалните изчисления – сливане на кино-съдържание и виртуална реалност, подпомогнато от технологии като LiquidVR.

AMD е доставила досега технологии за ключови ефекти в множество филми като „Мачете убива” (Machete Kills), „Хищници” (Predators), „Камъкът на желанията” (Shorts), „Деца шпиони” (Spy Kids 4D) и др., подчертаха от компанията.

Коментар