BMW не отрече тясно партньорство с Apple

На въпрос дали BMW разглежда възможността за съвместно производство на автомобили с Apple, шефът на компанията отговори, че това, което правят BMW и Apple, е много близко

На въпрос дали BMW разглежда възможността за съвместно производство на автомобили с Apple, Харалд Крюгер отговори, че това, което правят BMW и Apple, е много близко

Автомобилният гигант BMW, в лицето на своя главен изпълнителен директор Харалд Крюгер, проявява сериозен интерес към партньорство с Apple и други технологични компании. Двете компании (BMW и неин ИТ партньор) са длъжни да следват еднакви принципи, например по отношение на сигурността на данните, заяви Крюгер пред немския Зюддойче Цайтунг.

На въпрос дали BMW разглежда възможността за съвместно производство на автомобили с Apple, шефът на компанията отговори, че това, което правят BMW и Apple, е много близко. И двете компании имат силни брандове, допълни Харалд Крюгер.

По-рано в медиите се появиха информации, че Apple разработва собствен автомобил и вече е избрала BMW за партньор в производството. CEO-то Тим Кук дори посети лично завода за електромобили на BMW в Лайпциг, което породи слухове, че Apple ще използва BMW i3 като основа за своите коли.

Преговорите между Apple и BMW бяха прекъснати, заради смяната в ръководството на немския автомобилен гигант, отбелязва Ройтерс. Като друга причина се изтъква желанието на Apple да проектира своя автомобил напълно самостоятелно, без участието на BMW.

Коментар