Безименните смартфони поевтиняха до 35 долара

Цените на смартфоните продължават да се срутват, като някои безименни модели вече струват по 35 долара

Цените на смартфоните продължават да се срутват, като някои безименни модели вече струват по 35 долара

Конкуренцията на пазара за смартфони доведе дотам, че китайски производители на безименни устройства намалиха цените до 35 долара, съобщи digitimes.com, позовавайки се на източници от индустрията.

Наред с това, марковите производители като Sаmsung и LG, както и водещите китайски брандове Huawei, Lenovo, Xiaomi и Coolpad също свалят цените на своите смартфони.

Особено изразена е тенденцията на поевтиняване на китайския пазар, където марките се конкурират с десетки производители на безименни устройства, някои от които фалират.

За да оцелеят в подобни условия, безименните производители агресивно налагат устройства, които копират дизайна на известни модели от рода на iPhone 6с, на цени от порядъка на 150-200 долара.

Подобни смартфони стъпват обикновено на SoC MediaTek MT6592, имат дисплей 4,7 или 5,5 инча с резолюция 1280х800 пиксела, камери 5 и 8MP и потребителски интерфейс, който прилича на iOS.

Коментари по темата: „Безименните смартфони поевтиняха до 35 долара”

добавете коментар...

  1. до о

    За косури може да се счита само камерата. Иначе другия хардуер е предоволно мощен, игри не играя за това така мисля.Иначе вършат идеална работа за свързване към сървъри и други такива неща, за коета обикновения facebook-чикия не разбира.

  2. :o)

    След отвратителното качество , което предлагат и отхвърлянето им от пазара , лека полека ще умират, няма как.
    Никой не иска боклуци.

Коментар