Юбер: Решението на КЗК нарушава законите на ЕС

Юбер е информирала Европейската комисия за решението на КЗК, тъй като смята, че то нарушава законите на ЕС

Юбер е информирала Европейската комисия за решението на КЗК, тъй като смята, че то нарушава законите на ЕС

Върховният административен съд (ВАС) тепърва трябва да се произнесе по същество по жалбата на Юбер срещу решението на КЗК относно услугата UberX, коментираха от компанията, след като вчера ВАС потвърди санкциите срещу доставчика на иновативни таксиметрови услуги.

„Десетки хиляди хора вече избраха Uber като безопасен, надежден и достъпен начин за придвижване из града. Ползите от услугата ни за споделени пътувания наскоро бяха потвърдени и от проучване на Асоциация „Активни потребители”. Резултатите са поредното доказателство, че Uber е по-добрата алтернатива по цена и което е по-важно – по качество”, посочиха от компанията.

В официалното изявление се подчертава, че наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, дори и да създава затруднения на съществуващите конюктурни интереси. „По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите”, казват от Юбер.

Редица антимонополни органи в Европа, вкл. във Франция, Германия, Италия, Норвегия, Дания и Финландия, призоваха за реформи на остарелите транспортни регулации, които не са в интерес на потребителите. Юбер вече е информирала Европейската комисия за решението на КЗК, тъй като „вярва, че то нарушава законите на ЕС”.

По-рано КЗК установи, че при предоставяне на услугата за превоз на пътници UberX са извършени нарушения на общата забрана по чл. 29 от ЗЗК и наложи имуществени санкции Юбер Б.В. и Разиер Опърейшънс Б.В., всяка от които в размер на 50 000 лв. Също така КЗК наложи санкции на двете дружества по 50 000 лв. за неизпълнение на задълженията за съдействие.

Коментари по темата: „Юбер: Решението на КЗК нарушава законите на ЕС”

добавете коментар...

  1. Трезвомислещ

    Единствената дейност на КЗК е да не би случайно някоя фирма да предложи продукт или услуга на по ниска цена от друга фирма. Примери има достатъчно за последните години. Е-маг Виваком и т.н. … Явно се заблуждаваме че с високите цени идва и високия стандарт…

  2. Фофу

    Рекъл някой сол-т…ак от на трактора такси компанията/те.

  3. :o)

    Юбер нагли и незаконни 🙂

Коментар