Adata насърчава прехода към DDR4 в лаптопите

Adata Premier DDR4 2133 се предлагат като 4GB и 8GB модули - и двата варианта на висока скорост от 2133MHz

Adata Premier DDR4 2133 се предлагат като 4GB и 8GB модули – и двата варианта на висока скорост от 2133MHz

Производителят на памети Adata Technology обяви модулите Premier DDR4 2133 SO-DIMM, оптимизирани за най-добра производителност с новите процесори Intel Skylake и техните чипсети, както и с платформата Haswell-E.

Компанията насърчава преминаването към новото поколение DRAM в мобилните компютри, тъй като DDR4 паметите имат по-висока производителност и по-добра енергийна ефективност. В допълнение, паметите се предлагат с ограничена доживотна гаранция.

Adata Premier DDR4 2133 се предлагат като 4GB и 8GB модули – и двата варианта на висока скорост от 2133MHz. Това представлява скок в производителността в сравнение с DDR3 паметта, която в ноутбуците типично е на 1333MHz или 1600MHz.

DDR4 бележи нов етап в производителността на паметта и както при настолните РС, потребителите на ноутбуци също ще спечелят от преминаването към нея. Това важи за новите мобилни машини, които са съвместими с DDR4, но са закупени с DDR3, заради по-ниската стойност. Adata насърчава тези потребители да обновят с DDR4 памет, за да се възползват от технологичния напредък.

DDR4 осигурява още по-осезаеми предимства при преносимите компютри, отколкото при настолните. Тъй като дава повече изчислителна мощност при по-малко потребление на енергия, DDR4 повишава производителността и същевременно увеличава времето за работа на батерия.

SO-DIMM модулите Premier DDR4 2133 работят на 1,2V, в сравнение с 1,35V при DDR3 модулите, като консумират 20% по-малко енергия. Това, от една страна, удължава живота на батерията, а от друга – намалява общото потребление и общото въздействие върху околната среда.

Последното поколение DRAM за ноутбуци е на разположение на потребителите за ъпгрейд или нови конфигурации. Цените на новите DDR4 модули не бяха съобщени от тайванския производител.

Коментар