Жените програмират по-акуратно от мъжете

Програмните кодове, написани от жени, са по-акуратни и по-лесно могат да се доработват, установи ново проучване, данни от което изнася Уол Стрийт Джърнъл.

Определено има разлика в начина на програмиране, който практикуват двата пола, твърди изследването. Мъжете не се вълнуват в същата степен както представителките на нежния пол от това техните софтуерни продукти да могат лесно да се доразвиват от други програмисти, пише Уол Стрийт Джърнъл.

Женският код е много по-точен и съдържа много коментари, които дават отговор на въпросите какво, как и защо. За мъжете пък въобще не е характерен подобен стил.

Докато дамите искат да демонстрират своя ум чрез сътворения от тях код, то мъжете обикновено се опитват да заличат следите, като не оставят ясни ориентири за следващите разработчици на продукта.

Експерти обаче не са съгласни с оценките за стила на програмистите, изнесени в Уол Стрийт Джърнъл. Райан Вагнер, собственик на сайта cybernetnews.com, споделя, че като разработчик той винаги се стреми да пише разбираем код, придружен с необходимите коментари. Вагнер програмира по този начин, воден от собствения си интерес – да може след време лесно да нанася промени във вече създадения код.

Коментари по темата: „Жените програмират по-акуратно от мъжете”

добавете коментар...

  1. анонимен

    Хмм, според мен мъжете просто сме си по-немарливи и това се отразява и в кода който се пише и всичко останало, не само програмирането 🙂

  2. Avatar

    Аз се старая да пиша така, че после да ме викнат и да ми платят за доразвиването, от колкото някой друг да го направи вместо мен 😉

Коментар