380 години затвор чакат ИТ милиардер

Името на Хенри Т. Никълъс III, бившият изпълнителен директор на Broadcom, беше скандално замесено в обвинения за измама и злоупотреба с опиати и наркотици. Двата казуса ще се разглеждат в различни съдилища в края на юли.

Според обвинителите, Никълъс е поддържал контакти с дилъри на кокаин, екстази и амфетамини, добавял е опиати в напитките на служители и бизнес партньори, наемал е проститутки за себе си и за други и е поддържал няколко убежища за купони с наркотици, едното от които в приземието на резиденцията на милиардера в Лос Анджелис.

В съда той беше представен като неконтролируем. Бившият CEO отрече обвиненията. Aко съдебните заседатели признаят за виновен Никълъс във всички обвинения, които са общо 25, той ще бъде осъден на 380 години зад решетките. До произнасянето на съдебното решение скандалният бизнесмен беше освободен срещу гаранция от 3,4 милиона долара, заплатена от семейството и приятелите му.

Никълъс е имал споделени служебни отговорности с бившия финансов директор на Broadcom – Уилиям Дж. Рухъл, срещу когото също са повдигнати обвинения. До влизането си в съда Рухъл беше освободен срещу 2,6 милиона долара гаранция.

Коментар