Google официално се преобразува в Alphabet

Google вече ще функционира като подразделение на холдинга Alphabet

Google вече ще функционира като подразделение на холдинга Alphabet

В края на борсовата търговия в петък Google се преобразува официално в холдинг Alphabet, съобщи компанията на уеб страницата си за инвеститори.

Намеренията на Google за промени в корпоративната структура бяха обявени в началото на август. Създава се компания майка Alphabet, която ще даде възможност на подразделенията да функционират самостоятелно и да се развиват по-бързо.

Основният бизнес на Google – търсене, YouTube и Android – ще се управлява от отделно дъщерно предприятие, което ще функционира наред с подразделения като Nest и Google X. Всички подразделения ще работят под шапката на Alphabet.

Лари Пейдж, един от основателите на Google, става генерален директор на холдинга Alphabet. Съндар Пичаи пък ще оглави Google. Всички останали подразделения също ще имат свои изпълнителни директори.

Инвеститорите приветстват ходът на Google. Очаква се промяната да разкрие по-големи възможности за контролиране на финансовата дейност на основните, високо-рентабилни направления в бизнеса на Google.

Третото финансово тримесечие ще бъде отчетено по досегашната схема, но резултатите за четвъртото тримесечие ще се разделят в два сегмента – Google и останалия бизнес на Alphabet като цяло.

Коментари по темата: „Google официално се преобразува в Alphabet”

добавете коментар...

  1. FirmsInfo.com

    Не мога да разбера целта на тази реорганизация. Освен всичко, Google е добре познато и утвърдено име вече по Света.

Коментар