OS X и iOS ще изпреварят Windows след две години

Към 2017 година операционните системи Windows ще слязат на трето място по брой инсталации на нови устройства, прогнозира Gartner. Става въпрос за всички типове компютри и мобилни устройства – десктопи, лаптопи, хибриди 2-в-1, смартфони, фаблети и таблети.

Операционните системи на Apple ще изпреварят Windows в новите устройства през 2017 г.

Операционните системи на Apple ще изпреварят Windows в новите устройства през 2017 г. (източник: Gartner)

Тази година в света ще бъдат продадени 2,4 млрд. нови компютри и мобилни устройства от различни типове. 1,3 млрд. от тях, или 54,2 %, ще са Android устройства. Персоналните компютри и мобилни апарати с Apple OS X и iOS ще достигнат 298 млн. броя, което е 12,4%. Делът на Windows ще възлезе на 12,8%, или 308 млн. броя от новите устройства.

След две години продажбите на устройства ще достигнат 2,5 млрд. броя, като Android ще окупира 65% от тях, или 1,6 млрд. броя. Устройствата с операционни системи на Apple ще заемат 13% от пазара, измервани с 326,6 млн. броя. В същото време продажбите на Windows ще възлязат на 325,9 млн., т.е. Microsoft ще отстъпи на Apple при операционните системи на нови устройства.

Коментари по темата: „OS X и iOS ще изпреварят Windows след две години”

добавете коментар...

  1. Jazz

    Глупости

  2. Ivan

    А де, ама надали!

  3. :o)

    На кой му пука?
    Едното става само за мобилни устройства и никога за десктоп, лаптоп????

  4. Пак програмист

    Става въпрос за всичко, което има или клавиатура, или стъкло за търкане.

  5. Saevar

    неможах да разбера нещо, в заглавието се казва че :
    OS X и iOS ще изпреварят Windows и като започна да чета се говори за Андроид колко най-много бройки щели да имат от всички…. последно за кво става дума или аз съм още силно махмурлия….?

Коментар