Uber спря работа, пусна петиция за подкрепа

София има нужда от услуга, която е сигурна, достъпна и надеждна, заявиха от Uber

София има нужда от услуга, която е сигурна, достъпна и надеждна, заявиха от Uber

Услугата за споделени пътувания UberX временно е спряна в София, поради решението на Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха от компанията.

„Ние вярваме в правото на избор. Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, ако и да създава затруднения на съществуващите конюнктурни интереси”, коментираха от Uber.

Същевременно, компанията пусна петиция, чрез която търси подкрепа от страна на потребителите. „Ние смятаме, че София има нужда от една услуга, която е сигурна, достъпна и надеждна”, допълниха от Uber.

„Живеем в един нов свят, движен от технологиите. Регулациите трябва да еволюират, за да може обществото да се възползва от ефективността на иновациите. Очевидна е нуждата от нови правила, които да отразят техническото развитие на 21-ви век”, посочват още от компанията.

В началото на юли КЗК санкционира холандските дружества Юбер Б.В. и Разиер Опърейшънс Б.В. с по 50 000 лв. за извършени нарушения по чл. 29 от ЗЗК (общата забрана за нелоялна конкуренция) във връзка с предоставяне на услугата UberX на територията на София.

В решението си Комисията постановява прекратяване на установените нарушения., както и незабавно изпълнение на решението в тази му част. В края на септември Върховният административен съд потвърди незабавното изпълнение на решението на КЗК.

Коментари по темата: „Uber спря работа, пусна петиция за подкрепа”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Да спреш Юбер е подобно на това да забраниш безплатна операционна система. И за този, който го ползва, и за държавата, и за конкуренцията.

  2. :o)

    технологии? иновации? кви технологии , кви иновации кви 5 лева?

    целта е да не се плаща за коли, да не се плащат заплати на шофьори,
    да не се плащат данъци, осигуровки и ддс!
    ебахти иновациите и технологиите

    **************

  3. ivan

    На пазара си има правила които са поставени да защитават интересите на клиентите и държавата, когато не спазваш тези правила, нямаш място на този пазар!

Коментар