Google обещава мигновено мобилно сърфиране

Accelerated Mobile Pages обещава безпроблемно зареждане на тежко съдържание - видео, анимации и графика

Проектът Accelerated Mobile Pages на Google обещава безпроблемно зареждане на тежко съдържание – видео, анимации и графика

Нов проект с отворен код на Google ще ускори значително сърфирането в интернет през мобилни устройства. Accelerated Mobile Pages обещава безпроблемно зареждане на тежко съдържание – видео, анимации и графика, съобщи androidauthority.com.

Проектът стъпва на AMP HTML — нова работна среда, изградена на базата на съществуващи технологии, които правят уеб страниците по-леки. Един и същи код ще работи на всички устройства и платформи.

Благодарение на допълнителна технология за кеширане, предварително зареждане и усъвършенстван енджин, сайтовете ще се зареждат мигновено, уверява Google.

Партньори на Google в проекта Accelerated Mobile Pages са Twitter, Pinterest, WordPress, Adobe Analytics, LinkedIn, BBC, WSJ, Time, DailyNews, Mashable, Buzzfeed и други големи имена от хай-тек индустрията.

Коментари по темата: „Google обещава мигновено мобилно сърфиране”

добавете коментар...

  1. Юзер

    Няма абсолютно нищо ново това си е най-просташко кеширане – многократно копиране на едни и същи данни. Има ги така наречените CDN мрежи.

    Големата ама голема далаверка тук е съвсем друга – методите за следене на хората по ip адреси и бисквитки, уеб бръмбари и т.н. доста остаряха има доста начини да се защитават – сега последният писък на модата е следене на хората с така наречените оптимизации за светкавично зарежне. Нали трябва да работи машината за правене на пари от безплатен софт и услуги, които продават личните данни. Тоет човек ако се опита да блокира или да каже НЕ на шпионирането – услугата просто ще му спре да работи – защото няма начин да се заобиколи или изключи CDN / distributed Cache service.

    Taka че да ви е честито по един *** на всекиго –

Коментар