Ще плащаме скоро с дигитални аксесоари

Управление на рестото по дигитален път, разпределяне на плащанията с един жест на ръката и интегриране на модната индустрия, социалните медии и разплащанията само в една брошка… Това са три от концепциите за дизайн на аксесоарите за разплащане, т.нар. „wearables”, в съвместен проект на Visa Европа и колеж по изкуство и дизайн „Сентрал Сейнт Мартинс” в Лондон.

wearables_1

Концепциите са разработени от петима студенти и абсолвенти на университета и представят как ще изглеждат безконтактните аксесоари за плащане през 2020 г. Дизайнът, от една страна, трябва да е удобен за извършване на разплащания,  а от друга – да предизвика досегашните представи на индустрията за този тип устройства.

wearables-2

Според предвижданията на Visa, безконтактната технология ще бъде присъща за всеки аксесоар за разплащане през 2020 г. „С дигитализацията на разплащанията безконтактната технология бързо еволюира от разплащателните карти към други устройства, а европейците първи възприемат тези нови технологии”, коментира Ник Маки, ръководител „Безконтактни разплащания” във Visa Европа.

wearables-3

Компанията вижда сериозен потенциал в аксесоарите за разплащания, чиято популярност расте сред технологично ориентираното младо поколение. Тези устройства притежават всички предимства на безконтактните технология – бързина, удобство и лесна употреба.

Проектът е разработен в резултат на решението на Visa за миграция на всички POS терминали в Европа към безконтактни до края на 2019 г. То е продиктувано от факта, че европейците все повече предпочитат новите технологии пред парите в брой, когато става въпрос за разплащания.

Коментар