MasterCard улеснява онлайн пазаруването

MasterCard Identity Check ще проверява самоличността на картодържателя чрез пръстовите му отпечатъци, биометрични данни и еднократни пароли, изпратени чрез SMS

MasterCard Identity Check ще проверява самоличността на картодържателя чрез пръстовите му отпечатъци, биометрични данни и еднократни пароли, изпратени чрез SMS

MasterCard въвежда нови технологии за по-лесно и сигурно онлайн пазаруване. Освен че доказва бързо самоличността на потребителя, MasterCard Identity Check опростява процеса на пазаруване, съобщиха от компанията.

Съществуващите методи за доказване на самоличността онлайн може да откажат купувачите да пазаруват от интернет страниците на търговците, поради това, че отнемат много време. MasterCard Identity Check ще проверява самоличността на картодържателя чрез пръстовите му отпечатъци, биометрични данни и еднократни пароли, изпратени чрез кратко съобщение (SMS).

Вместо да се определят от това какво потребителят знае (пароли), последните разработки в сферата на сигурността разчитат на това какво потребителят има (мобилен телефон или друго умно устройство) и кой е всъщност (биометрични данни).

От месец насам стотици картодържатели в Холандия вече използват биометрични плащания, а подобен тест се провежда и в САЩ. Американските финансови институции ще могат да се включат в програмата MasterCard Identity Check от средата на 2016 г., а в останалите страни по света – от 2017 г.

Нуждата от следващото поколение за потвърждаване идентичността на потребителите се потвърждава и от скорошно проучване на MasterCard. Според него, 53% от купувачите забравят основни пароли повече от веднъж седмично, като това им отнема повече от 10 минути да рестартират акаунтите си. В резултат, повече от една трета от хората оставят онлайн покупката.

От друга страна, всеки 6-ти от 10 потребители споделя, че това е довело до пропускане на транзакция, която зависи от времето, като закупуване на билети за концерт, например. Повече от половината искат да видят паролите заменени от по-удобен метод, който същевременно предоставя същото ниво на защита и спокойствие.

Коментари по темата: „MasterCard улеснява онлайн пазаруването”

добавете коментар...

  1. Jo

    Неизбежно е

  2. :o)

    Суупер, още по-голямо следене на човешките единици, пръстови отпечатъци, биометрика.
    Почти перфектният контрол върху хората, вече доказан и с майчиното мляко.

Коментар