ЕС ще одобри покупката на Altera от Intel

Intel ще получи необходимото одобрение от Европейската комисия, за да придобие Altera

Intel ще получи необходимото одобрение от Европейската комисия, за да придобие Altera

След като през септември американското министерство на правосъдието одобри сделката на Intel и Altera, същото възнамерява да направи и Европейската комисия, без да поставя никакви условия, предаде Ройтерс, позовавайки се на два независима източника.

Очаква се най-голямата покупка в историята на Intel да получи зелена светлина от ЕК на 14 октомври. Сделката на стойност 16,7 млрд. долара бе обявена по-рано тази година. Altеra е водещият в света производител на програмируеми логически матрици (FPGA), докато Intel доминира при процесорите за персонални компютри.

За да стане факт, сделката се нуждае от одобрение от регулаторните органи на страните, чиито пазари засяга. Освен от САЩ, поглъщането на Altera от Intel трябва да бъде одобрено от регулаторите в Европейския съюз и Китай.

Предполага се, че Intel ще използва технологиите на Altera, за да създаде нови класове продукти за изчислителни центрове и „интернет на нещата” (IoT). Твърди се, че Intel ще интегрира FPGA и процесори Xeon, постигайки драстично увеличение на производителността при определени задачи.

Коментари по темата: „ЕС ще одобри покупката на Altera от Intel”

добавете коментар...

  1. IV

    Дано да има и нещо полезно като подобрения и за хората, които все още ползват истински и нормални компютри като десктопи, лаптопи и сървъри.

Коментар