Телерик добави Windows 10 инструменти в .NET пакета си

Telerik DevCraft включва нововъведения и подобрения, които подпомагат глобална общност от 1,8 млн. разработчици на Telerik и Progress

Telerik DevCraft включва нововъведения и подобрения, които подпомагат глобална общност от 1,8 млн. разработчици на Telerik и Progress

Телерик разширява своя водещ пакет от .NET решения с UI инструменти за разработка на приложения за Windows 10. Пакетът Telerik DevCraft сега включва също таблици за Kendo UI, ASP.NET MVC и Web Forms, както и Telerik Report Server за автоматизирано изпращане на доклади, съобщиха от компанията, която е част от американката Progress.

Актуализираният Telerik DevCraft включва нововъведения и подобрения, които подпомагат глобална общност от 1,8 млн. разработчици на Telerik и Progress да създават по-лесно уеб, десктоп и мобилни приложения. Пакетът предоставя също инструменти за разработка на приложения за най-новата операционна система на Microsoft – Windows 10.

Новите инструменти за потребителски интерфейс (UI) – Telerik UI за Universal Windows Platform – улесняват разработката на приложения за Windows 10. Те използват един и същ програмен код и работят еднакво добре на множество различни устройства, поддържащи Windows 10. Пакетът включва 19 UI решения, в това число инструменти за визуализация и представяне на данни и редакция, както и карта, календар и инструменти за въвеждане на данни и навигация.

Новост са и таблиците за Kendo UI, ASP.NET MVC и Web Forms – решението на Telerik за създаване на потребителски интерфейс за визуализация и управление на данни в таблици, сходни на тези в Excel, вече е налично за уеб приложения. То предоставя ключови функционалности, характерни за Excel, като формули, навигация, условно форматиране и възможност за запазване на Excel файлове и улеснява управлението на данни в бизнес приложения.

Автоматизирано изпращане на доклади чрез Telerik Report Server дава възможност на разработчиците да изпращат доклади към принтер и по имейл автоматично по предварително зададено разписание. В допълнение, потребителите могат да се идентифицират, използвайки данните си за достъп до Active Directory (Microsoft AD FS), което позволява на разработчиците по-лесно да интегрират решението съобразно политиките за достъп на компанията.

„Днес от разработчиците се изисква да създават нови приложения и да обновяват старите по-бързо от всякога досега. Ето защо продължаваме да поддържаме изключително динамичен график на пускане на нови версии на портфолиото от UI инструменти и решения”, коментира Марина Христова, вицепрезидент „Управление и маркетинг на продукти” в Telerik DevTools, Progress.

Коментари по темата: „Телерик добави Windows 10 инструменти в .NET пакета си”

добавете коментар...

  1. Ivan

    DeftCraft в заглавието

Коментар