Защитни стъкла PanzerGlass са достъпни на пазара у нас

PanzerGlass представлява тънко и леко стъклено покритие, което предпазва дисплея на телефона от удари и надрасквания

PanzerGlass представлява тънко и леко стъклено покритие, което предпазва дисплея на телефона от удари и надрасквания

Екраните на повечето съвременни телефони са защитени от една или друга версия на Gorilla Glass. Тази технология оправдава очакванията в случаите на надраскване, но при падане върху твърда повърхност стъклото просто няма да издържи.

Изход предлага датската компания PanzerGlass, произвеждаща допълнителни защитни стъкла, които са многократно по-здрави и лесно се поставят на дисплея на телефона. PanzerGlass издържат сериозни удари и оставят екрана невредим.

Защитните стъкла PanzerGlass вече са достъпни на българския пазар от дилърите на Поликомп в цялата страна, съобщиха от най-големия ИТ дистрибутор в страната. През септември компанията сключи договор за представителство с производителя.

PanzerGlass е специализирана изцяло в решаване на проблемите с чупливостта на стъклата на съвременните смартфони и таблети. Компанията предлага патентова технология срещу удари и надрасквания, като същевременно е изцяло запазена тъч-чувствителността и яркостта на дисплеите.

Покритията PaznerGlass се произвеждат в Азия, като се използват специални японски стъкла с твърдост 9 пъти по-висока от тази на обикновеното стъкло. PanzerGlass представлява тънко (0,4 мм) и леко (7 грама) стъклено покритие, което предпазва дисплея на телефона от удари и надрасквания, като в същото време то е абсолютно прозрачно и не предизвиква загуби в яркостта и контраста на картината.

PanzerGlass е изработено от четири слоя (от долу на горе): силиконово покритие, осигуряващо лесно и безвъздушно залепяне; PET покритие за висока здравина; закалено стъкло, което е 9 пъти по-здраво от обикновените стъкла и осигурява HD качество на дисплея; и олеофобно покритие, което намалява отпечатъците.

Коментари по темата: „Защитни стъкла PanzerGlass са достъпни на пазара у нас”

добавете коментар...

  1. Бате Гойко

    Хехе, тоя май вярно блъска по масата зад телефона…

  2. 123

    Този поне веднъж можеше да удари с чука по телефона, щото с удряне по масата няма как да счупи което и да било стъкло.

Коментар