Toshiba обяви най-тънкия 12-инчов таблет dynaPad

Toshiba dynaPad е създаден по начин, който наподобява комфорта при използване на писалка и хартия

Toshiba dynaPad е създаден по начин, който наподобява комфорта при ползване на писалка и хартия

Toshiba обяви нов Windows 10 таблет dynaPad с възможност за работа с писалка и ползване като ноутбук. В таблетен режим устройството има дебелина от едва 6,9 мм и тегло 569 грама, което го прави най-тънкият и лек 30-сантиметров (12”) Windows 10 таблет в света, твърди компанията.

Toshiba dynaPad може да се трансформира в преносим компютър с включената тънка и лека пълноразмерна клавиатура, която допринася за по-продуктивна работа с Microsoft Office. Моделът е създаден по начин, който изцяло наподобява комфорта при използване на писалка и хартия, като дори размерът на таблета отговаря на общоприетия B5 размер на тефтера.

Включеният стилус Wacom Active Electro-Static (AES) прецизира движенията и разпознава натиска на писалката, a неволните грешки са сведени до минимум, благодарение на технология, която елиминира движенията, породени от докосване на дланта върху дисплея на таблета. Toshiba dynaPad може да се ползва безпроблемно за писане както с дясна, така и с лява ръка, а приложенията като TruNote се адаптират, за да улеснят нормалния стил на писане.

Toshiba dynaPad може да се трансформира в преносим компютър с включената тънка и лека пълноразмерна клавиатура

Toshiba dynaPad може да се трансформира в преносим компютър с пълноразмерна клавиатура

Дизайнът се отличава със светлозлатисто карбоново тяло, което е четири пъти по-устойчиво от традиционното шаси. Когато се използва в режим лаптоп, свръзката се осъществява посредством магнити, а потребителите могат да се възползват от ергономична клавиатура, която разполага с клавиши с ход от 1,5 мм и стъпка 19 мм за по-удобно писане.

Включеният стилус Wacom Active Electro-Static (AES) прецизира движенията и разпознава натиска на писалката

Стилусът Wacom Active Electro-Static (AES) прецизира движенията и разпознава натиска на писалката

Когато не се използват, таблетът и клавиатурата могат да останат свързани чрез магнити за по-лесно съхранение и защита на дисплея на таблета, докато стилусът Wacom AES се прикрепва странично на таблета.

dynaPad идва с WUXGA+ дисплей с резолюция 1920×1280 пиксела и антирефлексно покритие на екрана със специален двоен слой, който редуцира пръстовите отпечатъци и отражения, като едновременно с това има висока чувствителност за оптимизиране на писането.

Toshiba dynaPad ще е наличен на пазара в Европа през първото тримесечие на 2016 г. Цената на устройството все още не е обявена от производителя.

Коментар