Българска мобилна игра SLIDE тренира мозъка

SLIDE е пъзел игра с числа, която не само забавлява играчите, но и доставя дневна доза тренировка за мозъка

SLIDE е пъзел игра с числа, която не само забавлява играчите, но и тренира мозъка

Българското гейм студио Fractal Games обяви своята първа пилотна игра SLIDE, която развива мисленето и тренира мозъка. Играта вече е налична в онлайн каталога Google Play за Android устройства и се очаква скоро в App Store за притежателите на iPhone.

SLIDE е пъзел игра с числа, която има за цел не само да забавлява играчите, но и да достави дневната доза тренировка за мозъка. Играта има уникален геймплей, който развива логическите и аналитични умения, подобрява концентрацията и пъргавината на мисълта.

Мултиплейър характерът на SLIDE я прави още по-динамична, защото позволява играчите да се съревновават помежду си и да се забавляват с приятели. Играта е подходяща за всички възрасти и не само за любителите на математиката и цифрите, но и за всички останали, които обичат да предизвикват себе си и да тестват своето IQ.

Всяка дъска има цифри и математически операции – умножение, събиране и изваждане. Целта е чрез плъзгане на цифрите да се получат указаните в условието числа, като се спазва броят на зададените операции.

Играта е пилотният проект и само част от поредицата логически игри за мозъка, които са заложени в платформата на Fractal Games. Тя е разработена от екип млади ентусиасти, които искат да променят обичайното разбиране за игрите като губене на време и да вложат нов смисъл – игри, които не само забавляват, но и тренират мозъка и сетивата.

Основателят на Fractal Games Мартин Антонов е млад талант, завършил математика в престижен университет в Англия, но избира да се бори и развива именно в България, уточниха от разработчика на платформата.

Даунлоуд: SLIDE за Android

Коментар