GoPro с ключова роля при заснемане на „Марсианецът”

Героят на Мат Деймън записва с помощта на GoPro видео дневниците от убежището си

Героят на Мат Деймън записва с помощта на GoPro видео дневниците от убежището си

Камерите GoPro са участвали в заснемането на някои от най-мащабните сцени на филма „Марсианецът”, който е по кината от началото на октомври, съобщиха от компанията. GoPro си е сътрудничела с легендарния холивудски режисьор Ридли Скот по нашумялата продукция на 20th Century Fox.

Това е най-голямото кино участие на GoPro в Холивуд, което отключва креативни перспективи за това какъв би бил животът на Марс, приближавайки зрителят по-близо до историята. „Използвахме камерите GoPro в няколко от най-мащабните сцени в „Марсианецът” и те наистина ни позволиха да уловим не само интензивността и напрежението в тези моменти, но и вътрешния свят на самите герои”, казва Ридли Скот.

По неговите думи, технологии като GoPro позволяват на кинотворците наистина да разширят езика на киното и да представят на публиката нови, много привлекателни перспективи и слоеве на показване на историите.

Участието на GoPro камерите в продукцията започва с използването им от Скот като реквизит на снимачната площадка, вкл. като стандартна част от космическите костюми. Откривайки обаче резултата от заснетите кадри, той вижда перспективите, които GoPro камерите отключват, давайки възможност да се покаже по нов, по-интимен начин вътрешната борба в живота на астронавта Марк Уатни на Марс.

В резултат, камерите се превръщат в много по-голяма част от продукцията, отколкото е било замислено първоначално. „Накрая използвах камерите по начини, за които дори не съм си и представял”, признава Скот.

Камерите се превръщат в „герой от филма” – закачени за астронавтите. А героят на Мат Деймън всъщност записва на тях видео дневниците от убежището си. „Малки детайли, които ни помогнаха да развием аспекти на историята и да дадем на света допълнителен слой от автентичност и интимност”, казва Ридли Скот.

Коментар