Chrome Cleanup Tool – чисти вредни за браузъра програми

Chrome Cleanup Tool претърсва системата за програми, които влошават работата на браузъра

Chrome Cleanup Tool претърсва системата за програми, които влошават работата на браузъра, и генерира резултат, който при липса на проблеми изглежда така

Ако забележите промени в настройките на браузъра Chrome, можете да приложите инструмент, създаден от Google, който идентифицира и коригира нежеланата намеса. Chrome Cleanup Tool открива и премахва програми, които нарушават функционалността на браузъра.

Тъй като тулбаровете, плъгините и изскачащите реклами не са типичен малуер, антивирусният софтуер може да не ги засече. Тук на помощ идва Chrome Cleanup Tool  – този инструмент открива подобни програми, чиято инсталация модифицира настройките на браузъра.

Приложението не изисква инсталиране и може да се стартира веднага след сваляне, като започва да търси подозрителни компоненти. Откритите вредни програми се показват в малък прозорец заедно с опция за премахването им наведнъж.

След фиксиране на проблемите, Chrome се рестартира и подканя потребителя да нулира настройките на браузъра. Понякога може да се наложи рестартиране на системата, за да влязат направените промени в сила.

Chrome Cleanup Tool не е предвиден да търси всички типове вируси и малуер, а само тези, които влияят на работата на браузъра Chrome. Приложението може да не се справи с по-агресивни форми на малуер, така че в такива случаи е необходима реномирана антивирусна програма за изчистване на системата.

Даунлоуд: Chrome Cleanup Tool

Коментар