Димитър Каданов оглави OneBit Software

Димитър Каданов ще приложи опита си от HP, Fujitsu и Microsoft в развитието на младата българска компания OneBit Software

Димитър Каданов ще приложи опита си от HP, Fujitsu и Microsoft в развитието на българската компания OneBit Software

Димитър Каданов е новият генерален директор на една от най-динамичните млади български компании – OneBit Software. Мениджърът има над 15 години опит в световни технологични компании, покривайки не само местния пазар, но и региона.

OneBit Software предлага услуги на база Microsoft SharePoint и свързани технологии, основно на австралийския и американския пазар. В последните години Димитър Каданов заемаше длъжност именно в Microsoft, а преди това е работил във Fujitsu и Hewlett-Packard, където развива нови партньорски програми.

„Вярвам, че опитът ми в едни от най-големите международни технологични корпорации ще ми помогне да допринеса за създаването на успешна стратегия за дългосрочно развитие и разгръщане на потенциала на OneBit Software и екипа на компанията”, коментира назначението си Димитър Каданов.

Новият генерален директор на OneBit Software ще отговаря за изготвяне на дългосрочна стратегия за развитие на фирмата в следващите години и навлизане на нови пазари, както и за преструктурирането на компанията, съобразно избраната стратегия за развитие.

Плановете включват въвеждане на нови технологии и решения в портфолиото на компанията, както и създаване на нови отдели, с основен фокус върху доставката на облачни решения с Microsoft Office 365, Microsoft Azure, ASP.NET и свързани технологии.

Димитър Каданов също така ще отговаря за планирането на инвестициите и създаването на вътрешен екип за разработка на собствени продукти, за развиване на нови партньорства локално и на международно ниво. В същото време съществен фокус ще бъде поставен и върху популяризиране на компанията на местния пазар.