Microsoft изкупува стари лаптопи

Програмата Easy Trade Up дава възможност на купувачите да заменят стария си лаптоп за нов

Програмата Easy Trade Up дава възможност на купувачите да заменят изгодно стария си лаптоп с нов

Microsoft провежда едноседмична кампания за изкупуване на употребявани лаптопи с цел да насърчи покупките на нови компютри с Windows 10. Инициативата продължава до утре, 20 октомври, на територията на САЩ, Великобритания, Канада, Индия, Бразилия, Франция, Германия и Тайван.

За да се възползват от програмата Easy Trade Up, потребителите трябва да си купят нов лаптоп, като имат избор между 50 модела на Toshiba, Acer, Sony, Samsung, Razer, MSI, Lenovo, HP и Dell. В списъка обаче не фигурират новите устройства на Microsoft – таблетът Surface Pro 4 и ноутбукът Surface Book.

След покупката, клиентът трябва да уведоми Microsoft през специална форма на сайта на програмата, да опакова стария си лаптоп, да го изпрати по пощата на Microsoft и да очаква възстановяване на част от сумата.

Предаваният лаптоп трябва да бъде работещ, на не повече от 6 години и с екран не по-малък от 11,3 инча. Microsoft обещава да изплати до $200 за ноутбук, трансформър или настолен моноблок от всеки производител.

Има и едно изключение – тарифата за Apple MacBook достига $300, но е валидна само на територията на САЩ. Що се отнася до предлаганите ноутбуци, техните цени започват от $600, така че в най-добрия случай Microsoft ще субсидира половината от покупката на нов лаптоп.

Коментари по темата: „Microsoft изкупува стари лаптопи”

добавете коментар...

  1. Пацо

    Ами вместо да спонсорира с до $200 закупуването на лаптоп да направи Windows-a безплатен, щото тия пари после ще ги вземат от лицензите, като поискат активация след 1 година. Това са пак ***** номера на една компания.

  2. Anonymous

    В най-добрия случай ще субсидира 33%, защото $300 ще дават за MacBook Pro, които са от $1300 нагоре.

    Също, уловката е, че човек трябва първо да си купи новия лаптоп, после да стиска палци, че ще му възстановят съществена част от сумата.

    Въобще, Microsoft-ски номера, нищо ново под слънцето.

Коментар