AMD назначава Густаво Аренас за директор продажби

AMD обяви назначаването на старшия вице-президент Густаво Аренас на поста „Директор продажби”. Назначението вече е в сила. В съответствие с програмата на AMD за преструктуриране на бизнеса, Аренас ще отговаря за координацията и сътрудничеството между отделите по регионални продажби, както и между тези отдели и глобалните клиенти на AMD. Аренас ще е на пряко подчинение на главния изпълнителен директор на компанията.
„Това назначение се прави в името на дългосрочния успех”, каза президентът и главен оперативен директор на компанията Дирк Мейер. „Със своя опит и ентусиазъм Густаво ще допринесе за глобалния ръст на приходите, повишаването на ефективността в обслужването на клиентите и да формира новото поколение лидери по прoдажби на AMD”.
Аренас се присъединява към AMD през 2003. В последно време той отговаря за отделите по продажби, бизнес и маркетинг за Северна Америка, Латинска Америка и Карибите. По-рано той отговаря за разработването на стратегии за най-развитите пазари. Преди да постъпи в AMD, Аренас работи като корпоративен вице-президент и генерален директор на Моторола повече от 30 години.

Коментар