AVG Free е изтеглена над 5 млн. пъти за една седмица от CNET Download.com

AVG Technologies, разработчик на гамата софтуер за сигурност в Интернет AVG, обяви, че нейния продукт за сигурност AVG Free е изтеглен повече от пет милиона пъти от CNET Download.com през последната седмица на май 2008.
Постоянният голям брой изтегляния подкрепя продължаващата и нарастваща притегателна сила на продукта спрямо потребителите. AVG Free е най-популярното приложение на Download.com.
„Добре е, че потребителите научават, че имат нужда от повече от антивирус, за да са в безопасност в Интернет днес”, казва Карел Облук, главен технологичен директор на AVG Technologies. „AVG Free също така предпазва от много файлове, които се изтеглят  без знанието на потребителя и други Web 2.0 заплахи като дава сигурност в реално време на всички резултати от търсения, получени чрез Google, MSN и Yahoo.
„Макар да доставяме AVG Free, защото вярваме, че всеки има право на основна сигурност в Интернет, потребителите трябва да помнят, че безплатният продукт не защитава от пълния обхват от днешните заплахи в Интернет. За пълна защита, потребителите трябва да разгледат комерсиалните продукти на AVG.”
AVG Free осигурява защита срещу вируси и спайуер, заедно с предстоящия да се патентова компонент за безопасно търсене LinkScanner® на компанията, вграден в новия AVG Security Toolbar. Безплатният продукт не включва проактивното безопасно сърфиране на пълния модул LinkScanner, който е включен в комерсиалния продукт AVG за разширена защита от хакери, кийлогъри, спам, фишинг атаки и изтегляне на зловредни файлове. Поддръжката е осигурена чрез безплатен форум с потребители на AVG, поддържан от AVG Technologies.
Комерсиалните продукти на AVG са на разположение чрез разширена мрежа от риселъри, а информация за тях можете да намерите на уебсайта на дистрибутора им за България на адрес http://www.avg.bg/. С комерсиалната гама продукти потребителите получават безплатни осъвременявания на програмата и денонощна техническа поддръжка за пълния период на лиценза.

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България – „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД

Коментар