Samsung подготвя огромен таблет Galaxy View

Galaxy View идва с огромен 18,4-инчов екран и многофункционална поставка

Galaxy View идва с 18,4-инчов екран и многофункционална поставка (снимка: SamMobile.com)

Снимки на необикновено голям  таблет на Samsung изтекоха в интернет. Моделът Galaxy View има сензорен 18,4-инчов екран с резолюция Full HD 1920х1080 пиксела и се очаква скоро на пазара, твърди SamMobile.com.

Samsung е наблегнал сериозно на дизайна. Таблетът е оборудван с оригинална поставка, благодарение на която може да се ползва практически във вертикална и хоризонтална позиция. В допълнение, поставката изпълнява и функция на дръжка за пренасяне.

Едно от очевидните приложения на SamMobile е гледането на филми

Едно от очевидните приложения на SamMobile е гледането на филми (снимка: SamMobile.com)

Galaxy View стъпва на процесор Samsung Exynos 7580 с осем ядра ARM Cortex-A53 и поддръжка на 64-битови инструкции. Чипът работи на тактова честота 1,6GHz, а графичната подсистема Exynos 7580 е изпълнена на базата на контролер Mali-T720.

Таблетът разполага с 2GB оперативна памет и вградена флаш-базирана памет с капацитет 32GB. Предвидени са две камери с резолюция съответно 2 и 8 мегапиксела, както и слот за карти памет microSD. Вградената батерия има достатъчно голям капацитет – 5700 мАч.

Galaxy View работи под управление на операционна система Android 5.1 Lollipop. Засега няма информация кога огромният таблет ще излезе на пазара, но очевидно премиерата ще бъде скоро.

Коментари по темата: „Samsung подготвя огромен таблет Galaxy View”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Ха! Самсунг най-накрая се сетиха, че мобилните процесори все още не са достатъчно мощни за да захранват QHD екрани? Не може да бъде!

Коментар