PiPo K1 – компютър-клавиатура с Windows 10

Компютърът PiPo K1 представлява клавитура с  тъчпад и всички необходими портове за свързване на периферия

Компютърът PiPo K1 представлява клавиатура с тъчпад, в която е поместен целият хардуер и са изведени всички необходими портове за свързване на периферия

Компютър, изпълнен във вид на клавиатура, пусна на пазара китайската компания PiPo. Моделът от типа „всичко в едно” носи лаконичното название K1, а продажбите ще започнат през ноември на все още необявена цена.

Целият хардуер на компютъра е събран в клавиатурата. В основата е процесор Intel Bay Trail – четириядрен Atom Z3735F или Atom Z3736F с вграден графичен контролер Intel HD Graphics. В първия случай номиналната и форсираната честота са съответно 1,33 и 1,83GHz, а във втория – 1,33/2,16GHz.

Вдясно на клавиатурата е разположен голям тъчпад, който поддържа управление с жестове

Вдясно на клавиатурата е разположен голям тъчпад, който поддържа управление с жестове

PiPo K1 е оборудван с 2GB оперативна памет и енергийно-независима флаш памет 32/64GB с възможност за разширение чрез microSD карти. Предвидени са мрежов Ethernet контролер, безжичен адаптер Wi-Fi, стерео-говорители, интерфейси HDMI и D-Sub за свързване към дисплеи, както и два порта USB.

В дясната част на клавиатурата, на мястото на цифровия блок е разположен тъчпад с поддръжка на жестово управление. Компютърът на PiPo ще се доставя на пазара от ноември с предварително инсталирана операционна система Windows 10, но цената все още не е известна.

Коментар