Хак България дава шанс на начинаещи в ИТ

Хак България подчертава баланса между теория, математика и практика по време на курсовете

Хак България подчертава баланса между теория, математика и практика по време на курсовете

Два фундаментални курса по програмиране – един с Java и един със C# – ще стартира през ноември Хак България. Обучението е с продължителост от 4 месеца и е безплатно за хора, които сега започват своето развитие в IT индустрията, учат се и не работят.

„По този начин ние помагаме на хората да намерят своята първа работа, като инвестицията, която се изисква от тяхна страна, е време и отдаденост, а не пари”, посочиха от компанията.

За работещи в ИТ индустрията курсовете са платени. „В този случай човек може да иска да затвърди своите знания и да попадне в хубава социална обстановка с нагласа за учене”, уточниха организаторите.

Един платен курс струва 500 лв. без ДДС. „Нашият съвет е да се обърнете към своя работодател с молба да поеме вашето обучение”, препоръчват от Хак България (HackBulgaria). Компанията подчертава, че държи на баланса между теория, математика и практика, „като ще се пише много, много код”.

По време на курсовете ще се пишат както конзолни, така и сървърни приложения, които ще бъдат интересни и доста предизвикателни. Всичко това ще се случва в една неформална и приятелска обстановка, уверяват обучителите.

„Крайната цел е да подготвим нашите курсисти за започване на първа работа – било то като стажант или като младши разработчик”, поясниха от Хак България.

Кандидатстването за курсовете ще бъде отворено до 1-ви ноември. Всеки трябва да реши задачите за кандидатстване, като след това се прави техническо интервю по Skype и едва тогава се взима решение кои кандидати продължават към курса.

Коментар