Как да избегнете апокалипсиса на DDoS атаките

Безплатeн уебинар, организиран от ICN.Bg, ще запознае участниците с най-добрите практики за онлайн защита и ще „въоръжи” бизнеса с практически съвети и технологични решения

Безплатeн уебинар, организиран от ICN.Bg, ще запознае участниците с най-добрите практики за онлайн защита и ще „въоръжи” бизнеса с практически съвети и технологични решения

Повечето бизнеси смятат, че са подготвени за опасностите, които дебнат в дигиталното пространство. Но дали това е така? Оказва се, че много компании и организации не мислят достатъчно за онлайн сигурността и защитата и не знаят как да се предпазят от заплахите.

От 2012 година настъпиха драстични промени в сферата на онлайн защитата и редица организации останаха неподготвени за съвременните DDoS атаки. Какви бяха промените? Всъщност колкото повече се развиват технологиите, толкова по-изобретателни стават и атаките и толкова повече се увеличава техният мащаб.

DDoS се превърна в най-често срещаният тип онлайн атака. Тя води до мащабни финансови загуби и дори до фалит на големи компании. Време е да се осъзнае, че внедрените в организациите решения за сигурност понякога са технологично остарели и неефективни и не всеки бизнес може да инвестира с темповете, с които кибер престъпниците го правят.

Кой може да стане обект на DDoS атака?

Практически всеки онлайн бизнес – големи и малки електронни магазини, ERP и CRM системи, платформи за онлайн търговия, новинарски сайтове, клауд-базирани системи и др. – е потенциален обект на DDoS атаки. Списъкът е безкраен, а последствията са сериозни. Освен значителни финансови загуби, които може да причини на бизнеса, една атака води до загуба на доверие след клиентите, кражба на конфиденциални данни и срив на онлайн репутацията.

Откриването на правилните мерки, които да осигурят защитата на онлайн присъствието и възможността на компаниите да предлагат услуги на клиентите си безпрепятствено, не е лесна задача. В отговор на този проблем и в помощ на всички заинтересувани идва безплатният уебинар „Онлайн сигурност и защита. Ще ви засегне ли апокалипсисът на DDoS атаките?”, който ще даде на участниците всички нужни знания и практически съвети как да преборят уеб-базираните атаки срещу бизнеса им.

Как да избягате от апокалипсиса на DDoS атаките, вземайки превантивни мерки и гарантирайки сигурността на бизнеса си? Безплатният уебинар, организиран от ICN.Bg, ще запознае с най-добрите практики за онлайн защита и ще „въоръжи” бизнеса с практически съвети и технологични решения.

В частност, уебинарът ще разгледа темите:

  • DDoS атаките – какви са типовете атаки и как влияят на бизнеса?
  • Какви са целите на DDoS атаките и кой става най-често жертва на тях?
  • Какви са мащабите на DDoS атаките и какви са тенденциите през последните години?
  • Има ли защита – стъпки за повишаване на сигурността и високотехнологични решения как най-ефективно да защитите бизнеса си?

Всички желаещи могат да се запишат за участие в уебинара, като посетят страницата на адрес http://goo.gl/mfNcCL и се регистрират в платформата Webinaria.bg, а след това направят регистрация и за самото събитие.